آواز مارکتینگ

آشنایی با انواع اینفلوئنسر در شبکه های اجتماعی

انواع اینفلوئنسر

اینفلوئنسر مارکتینگ نوعی بازاریابی به حساب می‌آید که کاربر با تاثیر پذیرفتن از شخصی، اقدام به خرید محصول یا خدماتی از یک برند می‌کند. این روزها بحث استفاده از انواع اینفلوئنسر به یک چالش بزرگ برای کسب‌و‌کارها تبدیل شده است؛ چرا که یک گام اساسی برای آگاه‌سازی مخاطب در مورد محصولات یک برند به حساب می‌آید.

تعداد زیادی از کسب‌و‌کارها و آژانس‌های تبلیغاتی تمام تمرکز خود را روی انتخاب بهترین اینفلوئنسر می‌گذارند تا بتوانند فروش عالی داشته باشند.با توجه به اهمیت انواع اینفلوئنسر،خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

اینفلوئنسر کیست؟

اینفلوئنسر«Influncer» یک واژه انگلیسی و به معنای تاثیرگذار است که ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد. این تاثیر می‌تواند بر ذهن و رفتار دیگری باشد تا او را مجاب به انجام عملی کند. در دنیای دیجیتال مارکتینگ اینفلوئنسر به شخصی اشاره دارد که به استارتاپ‌‌ها در تبلیغ و برندسازی آن‌ها کمک می‌کند.

بازاریابی اینفلوئنسری نه هر شخصی را اینفلوئنسر می‌داند و نه بدون استراتژی گام برمی‌دارد. به همین‌خاطر، شخصی را برای این کار انتخاب می‌کند که به دلیل موقعیت‌ خاص خود، تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطبان و کاربران داشته باشد. از دیدگاه کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، بهترین اینفلوئنسر باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • اینفلوئنسر باید بتواند بر تصمیم‌گیری‌های مخاطبان و فالوئرهای خود تاثیر بگذارد و آن‌ها را به خرید متقاعد کند.
  • شخص اینفلوئنسر باید مخاطبانی با خط فکری متمایز اما همسان داشته باشد که دنبال‌کننده او در یک حوزه خاص باشند.
  • اینفلوئنسر با توجه به حوزه تخصصی خود باید با مخاطبانش به‌خوبی تعامل برقرار کند.

انواع اینفلوئنسر

این روزها اینفلوئنسری به یک راه کسب درآمد برای افراد تبدیل شده است.آیا می‌دانید که گاهی این افراد جزو بهترین سرمایه‌های یک جامعه به حساب می‌آیند؛ ورزشکاران، بازیگران یا حتی افراد سیاسی. این افراد با برقراری پل ارتباطی بین برندها و کاربران، قسمت مهمی از بازاریابی برندها را هدایت می‌کنند.

می‌توان گفت همکاری اینفلوئنسرها با کسب‌و کارها به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی منجر به اعتمادسازی بیشتر بین مخاطبان و برندها شده است، تا جایی که برخلاف سال‌های قبل، آن‌ها به‌راحتی خرید اینترنتی انجام می‌دهند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

در دنیای مارکتینگ، انواع اینفلوئنسر عبارت‌اند از:

1.مگا اینفلوئنسر

بازیگران، ورزشکاران، خواننده‌ها و دیگر افراد مشهور که بیش از 1 میلیون فالوئر دارند، در دسته مگا اینفلوئنسر قرار می‌گیرند. از سوی دیگر، افرادی هستند که علی‌رغم عدم شهرت و تنها به خاطر فعالیت‌شان‌ در شبکه‌های اجتماعی در این دسته قرار دارند که واینر نامیده می‌شوند.

معمولا برندهای بزرگ از مگا اینفلوئنسرها برای تبلیغ محصولات و خدمات خود استفاده می‌کنند؛ چرا که تنها آن‌ها توان پرداخت دستمزدشان را دارند. این افراد علاوه بر کسب بیشترین میزان درآمد از اینستاگرام، به آگاه‌سازی نسبت به برندها نیز کمک می کنند. برای بهره بردن از این اینفلوئنسرها بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • انتخاب فرد مورد نظر متناسب با  اهداف برندتان
  • انتخاب شخصی برای انجام تبلیغ باکیفیت
  • رضایت طرفین از مبلغ در نظر گرفته‌شده
  • در نظر گرفتن تمامی مخاطبان
  • بررسی تمام ریسک‌های موجود
  • تعیین تقویم محتوایی
میکرو اینفلوئنسر

2.ماکرو اینفلوئنسر

ماکرو اینفلوئنسرها دومین گروه از اینفلوئنسرها هستند که با تعداد فالوئر بین  1000 تا 1 میلیون نفر، تبلیغ محصولات یا خدمات یک کسب‌و‌کار یا فروشگاه اینترنتی را انجام می‌دهند. در این دسته افرادی شبیه به واینرها وجود دارند که علاوه بر حوزه تخصصی خودشان، در دیگر حوزه‌ها هم مانند خوراکی، گردشگری و زیبایی فعالیت می‌کنند.

انتخاب ماکرو اینفلوئنسر برای کمپین‌های تبلیغاتی به افزایش نرخ تبدیل برند کمک بسزایی می‌کند. بهتر است بگوییم که این انتخاب مناسب مشاغلی است که خواهان توسعه کسب‌و‌کار خود در اینستاگرام هستند. برای داشتن یک ماکرو اینفلوئنسر خوب، موارد زیر را همواره در نظر داشته باشید:

  • بررسی فالوئرهای واقعی او
  • بررسی تعامل او با کاربرانش
  • اطمینان از اعتبار ماکرو اینفلوئنسر
  • در نظر گرفتن بودجه برای همکاری با او

اینستاگرام مارکتینگ چیست و اصول بازاریابی در اینستاگرام چگونه است؟

3.میکرو اینفلوئنسر

تعداد فالوئرهای این دسته، چیزی بین 1000 تا 10 هزار تخمین زده شده است که به‌صورت کاملا تخصصی و حرفه‌‌ای فعالیت می‌کنند. فعالیت تخصصی و رابطه صمیمانه‌تر آن‌ها  با کاربران، میزان نرخ تبدیل را چند برابر می کند. قبل از اجرای کمپین تبلیغاتی از مرتبط بودن میکرو اینفلوئنسر با آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

در آخر، به کیفیت محتواهای تبلیغاتی این دسته از اینفلوئنسرها حتما دقت داشته باشید. چرا که به‌خوبی می‌توانند خط فکری، سلیقه و سبک افراد را تشخیص داده و در جهت پیشبرد اهداف شما گام بردارند.

4.نانو اینفلوئنسر

طبق بررسی‌های صورت‌گرفته، نانو اینفلوئنسرها کمترین میزان فالوئر را دارند؛ اما این تعداد کم از میزان کارآیی آن‌ها کم نمی‌کند. این دسته از اینفلوئنسرها با توجه به آن‌که نیچ شده‌اند، بهترین نرخ تعامل را دارند.

برای کسب‌و‌کارهای کوچک که مختص به یک منطقه جغرافیایی خاص هستند، نانو اینفلوئنسرها بهترین گزینه به حساب می‌آیند. این گروه نسبت به 3 گروه قبلی با کمترین هزینه، بالاترین بازدهی را دارند. در انتخاب آ‌ن‌ها در نظر گرفتن موارد زیر ضروری است:

  • قرار دادن محتواهای باکیفیت در اختیار آن‌ها
  • روشن کردن باید و نبایدهای کار
  • صمیمی بودن آن‌ها با کاربران

چگونه می‌‌توان یک اینفلوئنسر موفق بود؟

چالش جدید فضای مارکتینگ انتخاب یک اینفلوئنسر موفق است که بتواند به‌درستی در حوزه بازاریابی و فروش گام بردارد. اگر شما در کنار مهارت و استعداد خود، فالوئرهای زیادی هم دارید ؛اما نمی‌دانید چگونه به یک اینفلوئنسر موفق تبدیل شوید، بهتر است مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

1.مشخص کردن حوزه کاری

مهم‌ترین گام در اینفلوئنسر شدن علاقه و انتخاب حوزه‌ کاری‌تان است؛ چرا که باید بتوانید به‌صورت مستمر برای آن تولید محتوا انجام دهید. از دیگر مواردی که برای تبدیل شدن به بهترین اینفلوئنسر نیاز دارید، داشتن مهارت در آن حوزه است.

شما باید به اندازه کافی در حوزه کاری خود مهارت و تجربه داشته باشید که بتوانید محتواهای تاثیرگذار تولید کنید. برای آن‌که بهترین محتوای خود را ارائه دهید، نیاز است علاوه بر تحقیق در مورد آن، خلاقیت به کار ببرید تا فالوئرهای شما از دیدن آن لذت ببرند.

2.بهینه‌سازی پروفایل شبکه اجتماعی

گام دوم در این راه، انتخاب بهترین کانال ارتباطی است تا راحت‌تر بتوانید محتواهای خود را در اختیار آن‌ها قرار دهید. بیشتر اینفلوئنسرها با توجه به حوزه کاری خود از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام بهره می‌برند. لازم است بعد از انتخاب کانال ارتباطی مناسب، موارد زیر را انجام دهید:

  • تغییر پروفایل به پروفایل بیزینسی
  • نوشتن بایوی جذاب
  • اضافه کردن تصویر پروفایل و کاور مرتبط

3.شناسایی مخاطبان

تولید محتوا به‌تنهایی در اینفلوئنسر شدن شما نقشی ندارد؛ چرا که شما قبل از آن باید مخاطبان خود را بشناسید. در این مسیر نه‌تنها محبوب همگان بودن مهم نیست؛ بلکه تاثیری هم در ذهن و انتخاب مخاطب ندارد. بهترین کار آن است که مخاطبان هدف خود را شناخته و با آن‌ها ارتباط صمیمانه برقرار کنید. رعایت نکات زیر به شما در این راه کمک خواهد کرد:

  • استمرار در تولید محتوا
  • ایجاد بستر مناسب برای مخاطبان و کاربران وفادار
  • تحلیل مخاطبان فعلی
  • بررسی اطلاعات به دست‌آمده از علایق و ویژگی‌های رفتاری آن‌ها

روش‌های جذب فالوئر بیشتر در شبکه‌های اجتماعی

4.ایجاد محتوای خلاقانه و مرتبط

برای تعامل بهتر با مخاطبان و تاثیرگذاری بیشتر بر روی آن‌ها، باید محتواهای مرتبط در اختیار آن‌ها قرار دهید. پست گذاشتن شما باید به‌صورت منظم و مستمر باشد تا بتواند نظر فالوئرها را جلب کند. تولید محتوا باید بر اساس یک استراتژی  خاص باشد که باید با توجه به علایق کاربران، تدوین شده باشد.

5.داشتن نظم و استمرار در پست گذاشتن

تدوین تقویم محتوایی و مشخص کردن زمان پست‌گذاری از دیگر کارهایی است که برای اینفلوئنسر شدن باید بتوانید از عهده آن بربیایید. طبق الگوریتم شبکه‌های اجتماعی پست‌گذاری باید به صورت منظم و طبق یک زمان‌بندی مشخص پیش برود تا مخاطبان بیشتری را جذب کند.

این زمان‌بندی بر اساس نوع فعالیت، استراتژی، کانال ارتباطی و ویژگی‌های رفتاری مخاطبان‌تان می‌تواند به‌صورت روزانه، ماهانه و فصلی متغیر باشد.

6.داشتن تعامل با مخاطبان

مخاطبان با دیدن پست‌ها لایک و کامنت می‌گذارند. پس، برای آن‌که شما را جزو بهترین اینفلوئنسرها بشناسند، با صبر و حوصله، با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و به تمامی کامنت‌ و سوالات‌شان پاسخ دهید.

از بهترین راه‌ها برای نشان دادن توجه، لایک کردن نظرات یا سوال پرسیدن است. منجر به تاثیرگذاری و جذب بیشتر می‌شود.

بهترین اینفلوئنسرها

7.اعلام همکاری با برندها

اگر می خواهید شما را به‌عنوان یک اینفلوئنسر در این جامعه بشناسند، باید به برندهای مرتبط با حوزه کاری خود اعلام همکاری کنید. برای آن‌که گام آخر را به‌درستی بردارید، در بایوی پیج خود به‌صورت شفاف تقاضای خود را اعلام و اطلاعات تماس‌تان را برای آن‌ها بگذارید.

 همچنین در پلتفرم‌هایی مانند اینفلوئنسر مارکتینگ، می‌توانید به‌عنوان یک اینفلوئنسر ثبت‌نام کنید تا شانس دیده‌ شدن شما افزایش پیدا کند.

سوشال مدیا چیست و چه تفاوتی با سوشال نتورک دارد؟

سخن پایانی

اهمیت انواع اینفلوئنسر در اجرای کمپین‌های تبلیغاتی برکسی پوشیده نیست. چرا که آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی مختلفی فعالیت می‌کنند. برندها با توجه به علاقه مخاطبان‌شان باید بهترین اینفلوئنسر را انتخاب کنند.

لازم است برندها این نکته را در نظر داشته باشند که همیشه داشتن فالوئر زیادی نشانه موفقیت نیست. پس، باید به‌صورت کامل پیج اینفلوئنسر مورد نظر را بررسی کنند تا بتوانند از بین انواع اینفلوئنسر بهترین انتخاب را داشته باشند.برای انتخاب بهتر در این زمینه می‌توانید از خدمات آژانس آواز مارکتینگ بهره مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *