آواز مارکتینگ

آنالیز سئو سایت چیست؟

آنالیز سئو

اولین قدم برای داشتن یک وب‌سایت سئو شده و قرار گرفتن در رتبه‌های نخست موتور جستجو گوگل، آنالیز سئو سایت است. مهم است که بدانید سایت‌تان از لحاظ سئو در مقایسه با رقبا در چه وضعیتی قرار دارد. اطلاع از وضعیت سئوی سایت باعث می‌شود تا در کمترین زمان ممکن بهترین اقدامات را انجام دهید. در این مقاله میخواهیم به ابزارهای آنالیزSEO و همچنین تعریف سئو چیست بپردازیم . در صورتی که می‌خواهید در مورد ابزارهای آنالیز سئو بیشتر بدانید کافی است تا پایان مقاله همراه ما باشید.

اهمیت سئو در بهینه‌سازی وب‌سایت

سئو یا بهینه‌ سازی وب‌ سایت برای موتورهای جستجو از جمله فعالیت‌هایی به شمار می‌رود که در طراحی و کدنویسی، تدوین استراتژی محتوایی، لینک‌سازی خارجی و… مؤثر است. انجام یک سری از کارهای اصولی باعث می‌شود تا وب سایت‌تان در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کند. سئو مخفف کلمه Search Engine Optimization است که به معنای بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو است.

فاکتورهای متعددی در سئو و تعیین جایگاه وب‌سایت تاثیرگذار هستند. از این فاکتورها می‌توان به جایگاه کلمه کلیدی، لینک‌های ورودی سایت، استاندارد بودن ساختار کدنویسی و… اشاره کرد. متخصصان  سئو و افراد مرتبط در این زمینه برای این که بتوانند وضعیت سئوی سایت را مورد بررسی قرار دهند، باید از آنالیز سئو استفاده کنند. آنالیزSEO از طریق ابزارهای مختلف امکان‌پذیر است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

ابزارهای کلیدی برای بررسی سئو داخلی سایت

همان‌طور که به آن اشاره شد، متخصصان سئو برای بررسی وضعیت اثربخشی سئوی داخلی سایت خود باید نسبت به بررسی وب‌سایت خود از طریق ابزارهای به‌روز اقدام کنند. از مهم‌ترین ابزارهای ایرانی برای بررسی سئو داخلی وب‌سایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· ابزار Maxeo

وب‌سایت Maxeo یکی از بهترین ابزارهای ایرانی برای آنالیز سئوی سایت است که برای بررسی وضعیت سئوی داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وب‌سایت با استفاده از داده‌های گرافیکی ارزشمند می‌تواند تمام خطاها و موارد مهم وب‌سایت را به نمایش بگذارد. ابزار مکسئو دارای 4 ابزار کلیدی است که از آن‌ها می‌توان به سنجش سلامت سایت، ابزار بررسی لینک‌های داخلی، ابزار بررسی محتوای تولیدشده و ابزار بررسی کلمات کلیدی اشاره کرد.

بسیاری از متخصصان سئو می‌دانند که اهمیت سئوی on-page برای پیشرفت وب‌سایت تا چه اندازه مهم است. وب‌سایت مکسئو با داشتن ابزارهای پیشرفته به متخصصان سئو این امکان را می‌دهد تا اشکالات تمامی URL‌های وب‌سایت را مشخص کرده و آن‌ها را به‌صورت لیست استخراج کنند. به‌کارگیری این ابزار برای آنالیز سئو بسیار کاربردی و اثربخش است.سئو خارجی سایت

· ابزار Woornak

ابزار فوق یکی از ابزارهای ایرانی رایگان است که با بهره‌گیری از مدل‌های گرافیکی، سئوی سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد. این ابزار با تکنولوژی‌ای که دارد نقاط قوت و ضعف سایت را مشخص می‌کند. نسخه رایگان نرم‌افزار به‌صورت محدود در دسترس است تا سئوکاران با شیوه فعالیت نرم‌افزار آشنا شوند. خرید نسخه پولی ابزار Woornak برای کسانی که می‌خواهند آنالیز سئوی سایت را در برنامه کاری خود قرار دهند بسیار کاربردی است.

ابزارهای کلیدی برای بررسی سئو خارجی سایت

بررسی سئوی خارجی سایت برای بهبود وضعیت وب‌سایت در موتور جستجو بسیار مهم است. ابزارهای کلیدی زیادی برای بررسی سئو خارجی سایت وجود دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·  ابزار MOZ

افرادی که خدمات سئو ارائه می‌دهند می‌دانند که ماز یکی از بهترین ابزارهای کلیدی برای سنجش سئوی خارجی وب‌سایت است. آنالیز سئو از طریق این ابزار به‌سادگی امکان‌پذیر است. ماز از جمله ابزارهای پرمیوم است که با حداقل هزینه به‌صورت ماهیانه می‌توان به امکانات کامل آن دسترسی پیدا کرد. البته باید گفت که بخش‌های مختلف ماز نظیر open site explorer و keyword explorer رایگان است.

ابزار ماز یک افزونه رایگان دارد که بر روی مرورگر گوگل کروم قابل نصب است. افراد از طریق این ابزار می‌توانند به‌راحتی اطلاعات مختلف وب‌سایت خود مانند page authority و domain rank را به دست بیاورند.

· ابزار Aherfs

یکی دیگر از ابزارهای آنالیز سئو خارجی Aherfs است که سئوکاران می‌توانند به کمک این ابزار به‌راحتی سئوی خارجی وب‌سایت خود را از لحاظ تعداد لینک‌ مورد بررسی قرار دهند. همچنین، سئوکاران به کمک Aherfs می‌توانند در بخش کلمات کلیدی، میزان جستجوی کلمات کلیدی وب‌سایت خود را مشاهده کرده و از نرخ کلیک آن‌ها باخبر شوند. بخش‌های دیگری از این ابزار وجود دارد که به‌صورت پرمیوم در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

· ابزار SEO SiteCheckup

یکی دیگر از ابزارهای آنالیز سئو ابزار فوق است که تا مدت دو هفته به‌صورت رایگان قابل دسترس است. افراد با وارد کردن نام دامنه خود در این وب‌سایت می‌توانند به‌آسانی نقاط ضعف و قدرت سایت خود را شناسایی کنند. امکانات مختلفی از سوی ابزار SEO SiteCheckup ارائه می‌شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بررسی میزان تکرار کلمات کلیدی در بخش هدینگ، توضیحات متا و عنوان
  • بررسی فاکتورهای مختلف مانند تعداد لینک‌های شکسته‌شده، آنالیز سئوی سایت، آنالیز کَش سایت، فایل‌های HTML و…
  • ذکر نکات کلیدی در زمینه امنیت وب‌سایت مانند میزان امنیت مرورگرهای استفاده شده و…
  • بررسی وضعیت رسپانسیو وب‌ سایت

· ابزار Smallseotools

ابزار فوق یک ابزار ساده و کاربردی برای آنالیز سئوی وب‌سایت است که مناسب کسانی است که مهارت خاصی در بررسی وضعیت سئوی سایت ندارند. افرادی که هدف‌شان بررسی کلی سئوی وب‌سایت است، می‌توانند از این ابزار استفاده کنند. این سایت یکی از برترین سایت‌هایی است که می‌تواند آمار وب‌سایت‌تان را به زبان ساده منتشر کند.

نگاهی به برترین ابزار های سئو

کنترل سئوی سایت چگونه است؟

یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران وب‌سایت برای پیگیری کردن نتیجه سئوی سایت، کنترل سئو است. زمانی که سئو به‌خوبی بر روی وب‌سایت پیاده‌سازی شود، نتیجه مطلوبی خواهد داشت. چند فاکتور کلیدی در کنترل سئو سایت موثر هستند که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

·  بررسی خطاهای وب‌سایت

در بحث آنالیز سئو بررسی خطاهای موجود دارای اهمیت است. سئوکاران برای بررسی خطاهای رخ داده به همراه مشاهده توضیحات آن‌ها باید بتوانند به قسمت سرچ کنسول وب‌سایت خود رفته و سربرگlegacy tools and reports را مورد بررسی قرار دهند. در این سربرگ، یک بخش message وجود دارد که ارورهای وب‌سایت را نمایش می‌دهد. این بخش برای بررسی وضعیت سئوی وب‌سایت بسیار مهم است و با توجه به اطلاعات درج‌شده، افراد می‌توانند خطاهای وب‌سایت را شناسایی کنند. ابزارهای آنلاین زیادی برای این کار وجود دارند که بهترین آن‌ها woornak و sitechecker هستند.

· آنالیز بک‌‌لینک‌های وب‌سایت

بک لینک به‌عنوان یک بخش کلیدی برای وب‌سایت است که در قسمت Links در ابزار گوگل وب‌مستر تولز نمایش داده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، لینک‌های خروجی یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که برای رتبه‌بندی وب‌سایت ضروری به نظر می‌رسند. در صورت مطلوب بودن بک‌لینک‌های درج‌شده، اعتبار وب‌سایت به شکل قابل توجهی در موتورهای جستجو افزایش پیدا می‌کند. آنالیز سئو باعث می‌شود تا صاحبان وب‌سایت‌ها بتوانند از طریق ابزارهای مختلف، وضعیت بک‌لینک‌های دریافتی را مورد سنجش قرار دهند.

در صورتی که رقبا با ایجاد لینک‌های مضر درصدد خراب کردن موقعیت وب‌سایت‌تان‌ باشند، شناسایی بک‌لینک‌های مخرب از طریق بررسی وب‌مستر تولز امکان‌پذیر است. در این صورت، وب‌مسترها می‌توانند به پنل وب‌مستر تولز رفته و از بخش مربوطه گزینه External Links را مورد بررسی قرار دهند.

· به‌روزرسانی محتوا و تاثیر آن بر سئو

تولیدکنندگان محتوا می‌دانند که نگارش یک محتوای سئوشده تا چه اندازه می‌تواند بر روی سئوی وب‌سایت تاثیرگذار باشد. مدیران کسب و کارهای امروزی برای این که بتوانند اثربخشی سئو محتوای تولید شده را چند برابر کنند، از به‌روزرسانی محتوا در دوره زمانی مشخص استفاده می‌کنند. به‌روزرسانی محتوا ضمن بهبود وضعیت محتوای تولیدشده در گوگل، باعث می‌شود تا موتور جستجو به این باور برسد که وب‌سایت‌تان در حال حاضر فعال است و همواره به دنبال انتقال مطالب جذاب به کاربران است.

ایندکس‌

· بررسی لینک‌های شکسته

آنالیز سئو از طریق بررسی لینک‌های شکسته یا 404 وب‌سایت یک راهکار کلیدی برای کنترل سئوی سایت است. لینک‌های شکسته، یا به اصطلاح لینک‌های 404، از آن دسته لینک‌هایی هستند که در وب‌سایت هیچ هدف خاصی را دنبال نمی‌کنند. این لینک‌ها عملا برای کاربر یک صفحه بدون محتوا هستند  که از نظر موتور جستجو به‌عنوان یک امتیاز منفی برای وب‌سایت شناخته می‌شوند. وب‌مسترها برای این که بتوانند وضعیت سئوی سایت را کنترل کنند بهتر است لینک‌های شکسته را در اسرع وقت به صفحه اصلی وب‌سایت ری‌دایرکت کنند.

· تحلیل آمار ورودی سایت

مدیران وب‌سایت‌ها بهتر است آمار و ورودی وب‌سایت‌ خود را به‌صورت روزانه مورد سنجش قرار دهند. این کار باعث می‌شود تا از میزان پیشرفت یا پسرفت سایت مطلع شوند. به‌عنوان مثال، بررسی و تحلیل آمار ورودی وب‌سایت در طول روز باعث می‌شود تا در صورت تغییر ناگهانی آمار، مدیران وب‌سایت‌ها متوجه ایرادهای ایجاد شده شوند که در این حالت می‌توانند نسبت به رفع آن‌ها اقدام کنند. البته باید خاطرنشان کرد که آنالیز سئو در روزهای خاص نظیر ایام نوروز، مراسم مذهبی و… چندان صحیح نیست؛ چرا که گزارش‌های به‌دست‌آمده ممکن است تحت تاثیر مناسبت‌ روز باشد.

· کنترل بخش MANUAL ACTIONS در وب‌مستر تولز

بخش جریمه دستی یا MANUAL ACTIONS یکی از بخش‌های کلیدی وب‌مستر تولز است که مدیران باید به‌صورت دقیق نسبت به بررسی آن اقدام کنند. جریمه دستی آن دسته از اقداماتی هستند که رقبا برای خرابکاری و حذف نتایج وب‌سایت شما از گوگل به‌صورت دستی انجام می‌دهند. این اقدامات مخرب می‌تواند خرید پاپ‌آپ، خرید بک‌لینک عمده، درج محتوا با کیفیت پایین، هک شدن وب‌سایت و… باشد. این اقدامات فریبکارانه در بخش جریمه دستی قابل نمایش هستند.

مدیران وب‌سایت با بررسی این بخش در وب‌مستر تولز می‌توانند نسبت به مشاهده جریمه‌های گوگل و رفع آن‌ها اقدام کنند. زمانی که وب‌مستر وارد بخش MANUAL ACTIONS می‌شود، در صورتی که عبارتNo issues deteceted وجود داشته باشد، یعنی هیچ جریمه دستی‌ای برای وب‌سایت لحاظ نشده است.

در غیر این صورت، فرد با مشاهده اخطارهای درج‌شده باید نسبت به رفع آن‌ها اقدام کند. افزایش اخطارهای ثبت‌شده در این بخش و عدم توجه به آن‌ها باعث افت رتبه وب‌ سایت در موتور جستجو خواهد شد.

·  بررسی تعداد ایندکس‌های روزانه

در بحث آنالیز سئو و کنترل وب‌سایت، توجه کردن به میزان ایندکس‌ روزانه دارای اهمیت است. عوامل مختلفی در عدم ایندکس روزانه مطالب وب‌سایت تاثیرگذار هستند که از آن‌ها می‌توان به قطعی سرور، استفاده از دستورات غیرمرتبط، هک شدن وب‌سایت، جریمه شدن وب‌سایت و… اشاره کرد. هر کدام از عوامل بیان‌شده می‌توانند بر روی ایندکس نشدن مطالب سایت تاثیر گذار باشند. در صورتی که وب‌مستر به‌صورت روزانه این بخش را مورد بررسی قرار دهد، می‌تواند از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند.

سخن پایانی درباره آنالیز سئو

با توجه به موارد گفته شده در این مقاله، آنالیز سئو سایت باید به ‌مکرر از سوی مدیران وب‌سایت انجام شود. بررسی سئوی سایت باعث می‌شود تا ایرادهای بیان‌شده در مقاله در کمترین زمان ممکن شناسایی و رفع شوند. در صورتی که مدیران وب‌سایت تخصص کافی در رفع مشکلات پیش‌آمده ندارند، شما می‌توانند از مجموعه‌ی معتبر آواز مارکتینگ، برای رفع مشکلات سئوی وب‌سایت خود کمک بگیرید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *