آواز مارکتینگ

معرفی انواع بازاریابی و اهمیت استراتژی بازاریابی

انواع بازاریابی

استراتژی و تکنیک‌هایی که کسب‌و‌کارها از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند را بازاریابی می‌گویند. این مفهوم راه‌ و روش‌های متعددی را در برمی‌گیرد که درک معنا و عملکرد را برای افراد سخت می‌کند. کسی‌ می‌تواند در این حوزه ادعا داشته باشد که در تدوین استراتژی، تولید محتوا، تجزیه و تحلیل داده‌ها به اندازه کافی تجربه کسب کرده باشد. تیم محتوایی ما با توجه به اهمیت و انواع بازاریابی آن در دنیای دیجیتال، محتوایی را آماده کرده تا پاسخ سوالات خود را بیابید. با ما همراه باشید.

بازاریابی چیست؟

در مقاله انواع بازاریابی ابتدا به تعریف بازاریابی چیست می‌پردازیم. این مفهوم پیچیده برای هر شخص تعبیر متفاوتی دارد؛ اما چیزی که مهم است جدایی‌ناپذیری آن در کسب‌وکار است. به‌صورت کلی می‌توان گفت به مجموعه اقداماتی اشاره دارد که منجر به آگاه‌سازی، حفظ و ترغیب مشتری برای خرید و فروش محصولات می‌شود.

با این حال، تعاریف مختلفی از زبان بزرگان این حوزه وجود دارد که «ام‌ سی کنا» در جمله‌ای کوتاه مارکتینگ را این‌گونه تعریف کرده است: «مارکتینگ همه‌چیز است و همه‌چیز مارکتینگ است». در سال 2013، انجمن بازاریابی آمریکا تعریف جامع‌تری  در این رابطه ارائه داد:

«بازاریابی مجموعه نهادها، فعالیت‌ها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط «اطلاع‌رسانی و کسب اطلاع»، تحویل و تبادل پیشنهادها مربوط هستند. مبادله‌هایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگ‌تر جامعه ارزشمند محسوب می‌شوند.»

با تمام تفاسیر می‌توان اذعان داشت که برندها در به‌کارگیری روش های بازاریابی، به دنبال اقدام سودآوری از سوی مشتری هستند که برای رسیدن به آن مراحل زیر را طی می‌کنند:

  • ایده‌پردازی برای یک محصول از سوی شرکت
  • ارزیابی سود و زیان ایده مطرح‌شده
  • عرضه محصول به بازار
  • اطلاع‌رسانی با استفاده از روش‌های بازاریابی
  • پیدا کردن مکان مناسب برای مخاطبان هدف
  • ارزیابی راه‌‌های ارتباطی با مخاطبان و مشتریان
  • مشخص کردن فعالیت‌های مخاطب برای رسیدن به مرحله خرید
  • تعیین تاکتیک‌ها و کانال‌های ارتباطی با مشتریان و مخاطبان هدف

افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش

4P بازاریابی

مارکتینگ یا همان بازاریابی بر اساس قانون چهار پی «4P» پیش می‌رود تا علاوه بر رسیدن به هدف‌های تعیین‌شده، نظر مشتریان را نیز جلب کند. کارشناسان حوزه دیجیتال، این قانون را با نام «Marketing Mix» به معنای آمیخته بازاریابی نیز می‌شناسند. مولفه‌های تشکیل‌دهنده آن به شرح زیر است:

  1. Product «محصول»
  2. Price «قیمت»
  3. Promotion «ترویج»
  4. Place «مکان»

با آن‌که اصول بازاریابی در فواصل زمانی در حال تغییر هستند؛ اما این چهار مولفه از دیرباز بوده و تغییری نخواهد کرد. در نتیجه، به خاطر داشته باشید که تمامی فعالیت‌های برندها برای کسب رضایت مشتری در حول این چهار مولفه اصلی صورت می‌گیرد. در ادامه، شما را با این مولفه‌ها آشنا خواهیم کرد:

محصول

در مقاله انواع بازاریابی باید گفت همیشه محصول یا خدمات یک برند است که مشتریان را به سمت خود جذب می‌کند. کسب‌و‌کارهای سنتی کماکان بر این باور هستند که فروش بیشتر نتیجه کیفیت برتر است؛ در حالی که کار به اینجا ختم نمی‌شود و فاکتورهای دیگری نیز دخیل هستند.

طراحی، بسته‌بندی، ویژگی‌‌های فیزیکی، مدل، برند و ایمنی فاکتورهای دیگری هستند که کنار کیفیت باید به آن‌ها نیز اهمیت داده شود. در نتیجه، برندها برای عملکرد بهتر در میان رقبا باید به همکاری گروه‌های بازاریابی و تولید توجه کافی داشته باشند.

قیمت

از مهم‌ترین قسمت‌های یک کسب‌و‌کار، نحوه قیمت‌گذاری بر روی محصولات و خدماتش است که باید فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشد:

  • برند
  • هدف
  • کیفیت
  • تخفیف
  • مخاطب
  • ضمانت
  • نوع بسته‌بندی
  • و…

ترویج

در این بخش از مقاله انواع بازاریابی، اقدامات یک کسب‌و‌کار در راستای ارائه خدمات و محصولات خود، ترویج نامیده می‌شود. تصور کنید محصولی باکیفیت در بهترین زمان ممکن در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد؛ اما فروش قابل توجهی ندارد. علت آن عدم ترفیع یا ترویج صحیح آن است.

لازم است که کسب‌و‌کارها، قبل از مواجه شدن با این مشکل، با مشتریان خود از ویژگی‌های محصول و خدمات‌شان گفته تا آن‌ها اطمینان حاصل کنند که در جهت رفع نیازشان به بازار ارائه شده است.

در آخر، یک کسب‌و‌کار باید کانال‌ها را برای ترویج و تبلیغ محصول خود ارزیابی کرده تا بهترین آن‌ها را انتخاب کند. این کانال‌ها با توجه مخاطبان هدف می‌توانند موارد زیر باشند:

  • کانال‌های آنلاین
  • کانال‌ های آفلاین «بیلبورد»
  • فضاهای مجازی یا حقیقی
  • مراسم‌ها و رویدادها

مارکتینگ چیست و چرا بازاریابی برای کسب و کارها مهم است؟

توزیع

منظور از توزیع، مکان و زمانی است که محصول یا خدمات یک برند در دسترس مشتریانش قرار می‌گیرد. می‌توان گفت که برای فروش بهتر باید زمان و مکان مناسبی در اختیار مشتریان قرار دهید. پس، قبل از هر کاری پاسخ دادن به سوالات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • توزیع محصول از چه طریقی باید صورت گیرد؟
  • منطقه توزیع محصول مورد نظر
  • توزیع آنلاین یا آفلاین؟

انواع بازاریابی دیجیتال

در ادامه مقاله انواع بازاریابی همان‌گونه که از اسم این بازاریابی برمی‌آید، ابزارهای دیجیتالی در آن دخیل هستند. به این معنا که کسب‌و‌کارها با کمک ابزارهای دیجیتالی مشتریان و خریداران بیشتری برای محصولات خود پیدا می‌کنند.

 از آن‌جا که افراد بیشتر زمان خود را در فضای مجازی می‌گذرانند و کوچک‌ترین خریدهای خود را نیز به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند، بازاریابی دیجتال به جذب بازار هدف به‌خوبی کمک می‌کند. بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی آنلاین به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را شرح خواهیم داد.

بهینه‌‌سازی موتورهای جستجو

کارشناسان دیجیتال همیشه بر این باور هستند که سئو کلمات کلیدی از مهم‌ترین شیوه‌های بازاریابی به حساب می‌آید. به همین‌ خاطر، کسب‌و‌کارها طراحی سایت را در اولویت قرار می‌دهند.

کارشناسان بازاریابی بعد از طراحی سایت، با اقداماتی از پیش‌تعیین‌شده، رنکینگ سایت را در رتبه بندی گوگل بهبود می‌بخشند. اقداماتی نظیر بهبود کلمات کلیدی، سئو و دیگر موارد توسط کارشناس سئو صورت می‌گیرد.

بازاریابی محتوا

در ادامه مقاله انواع بازاریابی به مفهوم بازاریابی محتوا می‌پردازیم. این نوع بازاریابی ارتباط مستقیمی با سئو دارد؛ چرا که اساسی‌ترین اقدامات را برای بهینه‌سازی سایت انجام می‌دهد. اقداماتی که در بازاریابی محتوا صورت می‌گیرد، در جهت برندسازی، رشد ترافیک سایت، جذب مشتری و نگهداری مشتریان وفادار است.

معمولا کارشناسان این حوزه برای موفقیت در این نوع بازاریابی، به انواع تولید محتوا و تبلیغات روی می‌آورند.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

 با فعالیت چشمگیر افراد در فضای مجازی، کارشناسان به فکر بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی افتادند.به این صورت که کارشناسان کسب‌و‌کارها را تشویق به تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات خود در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام،توییتر و اینستاگرام کردند. این کار به ترافیک سایت، جذب مشتریان دائمی و افزایش درآمد بسیار کمک می‌کند.

تبلیغات کلیکی یا PPC

تبلیغات کلیکی، یکی از انواع بازاریابی دیجیتال است که با دادن تبلیغ به یک سایت پربازدید انجام می‌شود. به این معنا که یک برند می‌تواند تبلیغ سایت خود را در فضای یکی از سایت‌‌های پربازدید و شناخته‌شده قرار دهد و با هر بار کلیک بر روی آن تبلیغ، هزینه‌اش را به سایت منتشر‌کننده بپردازد. از رایج‌ترین این تبلیغات می‌توان به گوگل ادز اشاره کرد.

دیجیتال مارکتینگ چیست و آشنایی با انواع کانال های بازاریابی دیجیتال

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی از کاربردی‌ترین روش‌های بازاریابی و انواع بازاریابی محسوب می‌شود که اکثر کسب‌و‌کارها از آن استفاده می‌کنند. برندها معمولا بعد از طراحی سایت و صفحه فرود، لیستی از مخاطبان و مشتریان خود را  تهیه و برای آن‌ها ایمیل ارسال می‌‌‌کنند. با این روش، آن‌ها مخاطبان خود را مرحله به مرحله آگاه کرده و تا خرید محصول هدایت می‌کنند.

از آنجا که این روش به‌صورت مستقیم با مخاطب در ارتباط است، از آن می‌توان برای برندسازی و آگاه‌سازی مشتری از محصولات و خدمات جدید استفاده کرد.

روش‌های بازاریابی

بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی، یکی از رایج‌ترین شیوه‌های بازاریابی دیجیتالی است که با کمک شبکه‌های اجتماعی یک برند، فعالیت‌‌های خود را پیش می‌برد. از آنجا که با کمک این نوع از بازاریابی، نام برند شما به‌صورت یک اپیدمی در میان مردم چرخیده و دهان به دهان می‌شود، از آن به‌عنوان بازاریابی دهان ‌به ‌‌دهان نیز یاد می‌شود.

برای پیش بردن فرایند بازاریابی ویروسی، نیاز به یک مدیر کمپین خلاق دارید تا نام برند شما را با کمک روش‌های مختلف در میان مردم پخش کند. از اینجا به بعد دیگر مردم ناخودآگاه درگیر تبلیغ برند شما می‌شوند.

بازاریابی چریکی

در دنیای دیجیتال و معرفی انواع بازاریابی، بازاریابی چریکی را از خلاقانه‌‌ترین شیوه‌های بازاریابی به حساب می‌آورند. بازاریابی چریکی با هزینه بسیار کم سعی در ساختارشکنی بازاریابی و تبلیغات دارد تا در ذهن مشتری به‌خوبی اثر بگذارد. این فرایند در جایی صورت می‌گیرد که حضور مخاطبان و مشتریان زیاد باشد و با دیدن محصولات سورپرایز می‌شوند. اجرای کمپین‌های خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی از بارزترین مثال‌هایی است که می‌توان نام برد.

چگونگی تدوین استراتژی بازاریابی

در مقاله انواع بازاریابی به چگونگی تدوین استراتژی بازاریابی می‌پردازیم. استراتژی بازاریابی فرایند برنامه‌ریزی، توسعه و اجرای آن است که منجر به کسب مزیت رقابتی در بخشی از بازار برای کسب‌و‌کارها می‌شود. برندها به‌راحتی با تدوین استراتژی به تمامی اهداف خود می‌رسند؛ اما چگونه می‌توان آن را تنظیم کرد. بهترین کار برای تدوین، پاسخ دادن به سوالات زیر است:

  • چه کسانی مخاطب هدف هستند؟
  • برای آن‌‌ها چه کاری می‌توان انجام داد؟
  • راه‌های ترغیب آن‌ها برای خرید چیست؟
  • راه ارزیابی عملکرد بازاریابی محصول و خدمات برند چیست؟

کسب‌و‌کارهای کوچک و بزرگ همواره باید به خاطر داشته باشند که پاسخ این سوالات بسیار ساده است؛ اما اجرایی کردن آن‌ها سخت و دشوار است. پس، با کمی صبر و یک استراتژی منطقی به‌راحتی می‌‌توانند از موفقیت‌های خود در بازاریابی لذت ببرند.

اهمیت استفاده از استراتژی بازاریابی

در ادامه مقاله انواع بازاریابی به اهمیت استفاده از استراتژی بازاریابی می‌پردازیم.هدف تمام کسب‌و‌کارها در تدوین استراتژی، کسب رضایت مشتری و تسلط بر بازار است. با این حال، دلایل دیگری هم برای این کار وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • بهبود سئو
  • جذب مخاطب
  • افزایش فروش
  • شناسایی مخاطب
  • تعیین عمل مطلوب مشتری
  • آگاه‌سازی مخاطبان از برند
  • ایجاد اعتماد در مشتریان و بازدیدکنندگان
  • بازگشت مخاطب به شبکه‌های اجتماعی و سایت

تبلیغات دیجیتال چیست و چه تفاوتی با تبلیغات سنتی دارد؟

سخن پایانی درباره انواع بازاریابی

این محتوا به‌خوبی پاسخ سوال بازاریابی چیست را می‌دهد و شما را با انواع آن و اهمیت استفاده آن در کسب‌و‌کارها را مشخص می‌کند. با خواندن و درک این مطالب، می‌توانید برای دریافت بازاریابی از خدمات آزانس آواز مارکتینگ بهرهمند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *